Geen standaard nieuwbouwwijk,

EEn 'buurtschap'
mEt karaktEr

Prachtige wijk, ruime woningen

Waar ga je precies wonen? In een speelse knik van de Wirdumervaart, die door de groene, landelijke zuidrand van Leeuwarden loopt. In het nieuwste buurtschap van de Zuidlanden, het ruim opgezette en duurzame plan De Klamp. Niet ver van de andere drie buurtschappen die zo goed als af zijn: Wiarda, Techum en Goutum Súd. Het gemak van de binnenstad van Leeuwarden op fietsafstand, lekker veel dorpsgevoel en ruimte om veilig buiten te spelen. Een heel geliefde woonomgeving.

DE ligging

In De Klamp woon je heerlijk, omgeven door ruimte en groen, en heb je tegelijkertijd alle voorzieningen in de buurt. In de wijk zelf vind je een basisschool en op de fiets ben je binnen enkele minuten al bij de Hema en de Jumbo in de nabijgelegen woonwijk Zuiderburen. Je zou het misschien niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar vanuit De Klamp is het nog geen 20 minuten fietsen naar het NS-station Leeuwarden. Elektrisch gaat het natuurlijk nog wat sneller. De Klamp is uitstekend bereikbaar; net buiten de woonwijk ben je al op de 'Waldwei' N31 Harlingen-Leeuwarden Zuid-Drachten. Of de A32 naar Heerenveen. 

 

FugElryk

Voor de niet-Friezen zal de uitspraak en de spelling in het begin even oefenen zijn: Fûgelryk. Maar als je straks ’s morgens de tuindeuren openzet, hoor je het meteen: Vogelrijk. Je had het al kunnen vermoeden, want de straatnamen zijn gekozen door iemand met verstand van watervogels en zangvogels. De Hôfsjonger, It Reidhintsje, It Boumantsje.

Een verrassend stukje Leeuwarden. Met het stratenplan en de open omgeving die passen bij een oud terpdorp; plus de stijlvolle, robuuste woningen die niet zouden misstaan in een keurige vooroorlogse stadswijk. Precies de juiste combinatie om je buitenmens te voelen, nog net binnen de grenzen van de hoofdstad van de provincie.

Welkom in Fryslân!